Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

23/11/2009 | Verslag cross Elegemstraat (22-11-2009)

Michael Naessens boekt eerste WVZ zege van het seizoen.

 

Dilbeek : - Voor het derde jaar op rij werd er in de Elegemstraat in Dilbeek aan veldrijden op hoog niveau gedaan. De WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) organiseerden zondag hun vijfde manche van hun regelmatigheidcriterium in de velden rondom de Elegemstraat.

 

Het parcours werd uitgetekend door Marc De Buyst en de broers Zimmermann en was alweer een pareltje. De start werd gegeven in de grote weide, welke ondanks de regen nog goed bereidbaar was. Alleen de strakke wind en de warmte (17 graden!) speelde de deelnemers hier en daar wat parten. Vervolgens werd er in een andere weide een technisch bochtentraject afgelegd, moesten de deelnemers enkele balkjes overlopen om daarna een echte brug over te rijden!

 

Er stonden maar liefst 58 deelnemers aan de start, waaronder terug enkele nieuwe deelnemers. Een teken dat de WVZ veldritten meer een meer bekendheid genieten. Ook aan de start vandaag, WVZ lid Ferenc Van Cappellen die de crossfiets opnieuw ter hand genomen had en een mooie wedstrijd reed! Belangrijke afwezige vandaag was Lander Vanton, de nummer twee in het algemeen klassement categorie A.

 

Om 10u30 werd dan de start gegeven onder alweer een stralend winterzonnetje.

 

Michael Naessens en thuisrijder Werner Zimmermann startten snel, maar een ronde verder nam Koen Van Kerckhoven samen met Michael Naessens de koers in handen en reden er van door. De rest reed voor de derde plaats. Achter dit duo reed een groepje met daarin onder andere Steven Wargee, Eric Laforge, Michael Van Den Eede, Geert Wauters, Francis De Ridder, Stephaan Wijns en Rudy Berwart een wedstrijd in een wedstrijd.

 

Half koers versnelde Koen Van Kerckhoven nogmaals, iedereen dacht dat de koers gereden was en Koen zijn vierde overwinning beet had, maar Koen Van Kerckhoven reed twee ronden voor het einde lek en kon zijn wiel niet meer wisselen. Koers over voor Koen Van Kerckhoven en Michael Naessens kon onbedreigd naar zijn eerste overwinning van het seizoen rijden. Uiteindelijk heeft Francis De Ridder na een sterke tweede wedstrijdhelft zich nog mooi kunnen afscheiden van zijn companen. Rudy Berwart werd uiteindelijk knap derde. Voor de vierde plaats kwam het nog tot een spurt tussen Michael Van Den Eede en Bart Van Landeghem, waarbij Michael Van De Eede het haalde.

 

De overwinning vandaag was dus voor Michael Naessens die hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Tweede werd dus Francis De Ridder, voor Rudy Berwart. Michael Van Den Eede en Bart Van Landeghem vervolledigden de top vijf.

 

In de categorie A was de overwinning voor Michael Van Den Eede, voor Steven Wargée en Hendrik Van Den Driessche. In de categorie B was de zege voor Michael Naessens, voor Bart Van Landeghem en Stephaan Wijns. In de categorie C tenslotte was de zege voor Francis De Ridder, voor Rudy Berwart en Eric Laforge.

 

In het algemeen klassement zijn er dus enkele belangrijke wijzigingen. In de categorie A komt Steven Wargée aan de leiding. Koen Van Kerckhoven wordt tweede voor Werner Zimmermann.

In de categorie B blijft Stephaan Wijns op kop, Yves Herman volgt op een vijftigtal punten. Geert Wauters blijft derde.

In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats. Jacques Michiels klimt op naar de tweede plaats, Luc Van Campenhout wordt derde.

 

De volledige uitslag vindt binnenkort u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog)

 

Volgende week opnieuw afspraak in de Elegemstraat te Dilbeek.

( maandag 23 november 2009. Tekst © Peter De Bodt / Hans Vogeleer. Foto’s Caroline De Mondt © www.editiepajot.com )

 

 

23/11/2009 20:48 | Gepost door: peter