Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

30/11/2009 | verslag cross Elegemstraat (29-11-2009) online

Koen Van Kerckhoven soleert naar vierde WVZ zege.
 

Dilbeek : - Net als vorige week werd er ook dit weekend aan veldrijden gedaan in de Elegemstraat in Dilbeek. Door het wegvallen van de cross in Londerzeel had deelnemer Marc De bust zijn parcours twee weken na elkaar ter beschikking gesteld van De WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be).


Het parcours moest nu wel in omgekeerde richting afgelegd worden, zodat er kon gesproken worden van twee verschillende parcours op dezelfde locatie. De omgekeerde richting, de gure en strakke wind en de sompige ondergrond zorgden ervoor dat het een echte zware veldcross werd.

 
Ondanks het gure weer stonden er toch 59 dappere deelnemers aan de start, waaronder opnieuw een zestal nieuwe deelnemers. Onder de 59 deelnemers volgende kanshebbers op de zege: Koen Van Kerckhoven (de man in vorm en de té kloppen man), Michael Naessens (de winnaar van vorige week), Kenny Van Campenhout, Rudy Berwart, Jan Goddaer, Philippe D\\\'Haeyere en Stephaan Wijns (de kampioen in de categorie B).

 
Van bij de start werd het tempo bepaald door Michael Naessens die er als een komeet van door vloog. Werner Zimmermann had alweer een mooie start en volgde gezwind. In zijn wiel Kenny Van Campenhout. Koen Van Kerckhoven had een mindere start en volgde als tiende.

Maar Wener Zimmermann zou het hoge tempo van Michael Naessens niet aankunnen en viel terug. Kenny Van Campenhout nam samen met Michael Naessens de koers in handen en dit duo bouwde een voorsprong van een vijftigtal meter uit op … Koen Van Kerckhoven, die langzaam maar zeker dichterbij kroop.

 

Achter dit kopgroepje volgden Jan Goddaer en Eric Laforge. Maar dit duo zou niet samenblijven, Jan Goddaer kon door een valpartij geen aansluiting meer vinden bij de kopgroep. Eric Laforge reed een constante wedstrijd en zou \\\"anoniem\\\" naar de vijfde plaats rijden.


Na een ronde of drie kon Koen Van Kerckhoven vooraan aansluiten, het trio zou tot een ronde of drie van het einde samenblijven, waarna het spel op de wagen zat. Michael Naessens versnelde als eerste, maar de andere lieten niet begaan. Iedere waagde een poging, maar het zou uiteindelijk Koen Van Kerkchoven zijn, die de beste benen had en het verschil kon maken.


De overwinning vandaag was dus voor Koen Van Kerckhoven die hiermee zijn vierde overwinning van het seizoen behaalde. Tweede werd dus Kenny Van Campenhout, voor Michael Naessens. Jan Goddaer en Eric Laforge vervolledigden de top vijf.
 

In de categorie A was de overwinning voor Koen Van Kerckhoven, voor Kenny Van Campenhout en Michael Van den Eede. In de categorie B was de zege voor Michael Naessens, voor Jan Goddaer en Philippe D\\\'Haeyere. In de categorie C tenslotte was de zege voor Eric Laforge, voor Rudy Berwart en Marc De vos.
 

In het algemeen klassement zijn er dus enkele belangrijke wijzigingen. In de categorie A komt Koen Van Kerckhoven opnieuw aan de leiding. Steven Wargée wordt tweede en Lander Vanton wipt over Werner Zimmermann naar de derde plaats.
In de categorie B blijft Stephaan Wijns op kop, Yves Herman volgt op een 66 punten. Michael Naessens wordt derde.
In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats. Jacques Michiels klimt op naar de tweede plaats, Geert De Boitselier wordt derde.

 

De volledige uitslag vindt binnenkort u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - www.garagelys.be)

 

Volgende week afspraak aan het Sas van Lot.

( maandag 30 november 2009. Tekst © Peter De Bodt. Foto’s Peter De Bodt © www.editiepajot.com )

 

 

30/11/2009 12:37 | Gepost door: peter